Overal stroom bij de hand

Nog niet zo lang geleden kreeg je ze als nutteloos relatiegeschenk. Zonneladers voor je smartphone of laptop. Ze deden niet wat ze beloofden en verdwenen diep in een donkere lade. Tegenwoordig zijn de laders van uitstekende kwaliteit en voorzien ze je mobiele apparatuur met gemak van voldoende stroom.

Met de telefoon als allerbelangrijkste item is ons leven is een lege batterij wellicht niet het allerergste wat je kan overkomen, zeer lastig is het wel. Zeker als er geen stroom in de buurt is, zoals op vakantie of onderweg in het OV. De zonnelader biedt uitkomst.

Energie van de zon
Zonneladers werken door zonne-energie. Ze bestaan uit een accu, een zonnepaneel en elektronica voor het op- en ontladen van de accu. Wanneer je de lader in de zon legt, laadt hij op en is hij binnen een paar uur klaar voor gebruik. Heb je geen (voldoende) tijd om hem in het zonlicht te leggen, dan kun je hem doorgaans ook middels een USB-kabel opladen via een computer of het lichtnet.

Naast zonneladers zijn er ook powerbanks voor onderweg. Een powerbank is puur een accu. De meeste zonneladers kun je ook met netstroom opladen, powerbanks nooit met de zon. Een zonnelader is dus handiger maar natuurlijk ook iets duurder.

Voldoende capaciteit
Let bij de aanschaf van een zonnelader op de capaciteit van de accu. Is deze te klein dan nog krijg je je telefoon of laptop er niet mee aan de praat. Hoe groter je beeldscherm, des te krachtiger de accu moet zijn. Bij een capaciteit van 2000 milliampère-uur (mAh) of meer zit je over het algemeen goed.
Er worden tegenwoordig ook zonneladers op rugzakformaat gemaakt. Ga je een lange wandeltocht maken of kamperen in de vrije natuur, dan zijn deze rugzakken ideaal.

Lotte Gerritse
Door: Lotte Gerritse

Onze favorieten

Hieronder geven we enkele voorbeelden van goede zonneladers. Als Goede klant koop je ze allemaal met korting (m.u.v. de WakaWaka, want die is voor een goed doel): log in je account voor de codes.

AM120 - Lava 2 Solar Charger
Deze lader van Xtorm staat in Vara's Kassa top 3. Hij heeft een capaciteit van 6000 mAh voor 2 apparaten tegelijkertijd en is met 15% korting te koop voor Goede klanten!

Wakawaka Power+
Met de Wakawaka Power+ (2200 mAh) kun je maar één telefoon tegelijk opladen, maar hij is zo geel als de zon, wat ons extra vrolijk stemt. Daarnaast kun je deze lader ook als zaklamp gebruiken. Met Wakawaka steun je meteen de ontwikkeling van (zonne)energie in ontwikkelingslanden.

Aurora Camera Bag
Niet alleen een telefoons of tablet heeft stroom nodig. Deze cameratas met zonnepaneel, te koop bij Eco-logisch is heel handig om je digitale camera mee op te laden. Zo kun je altijd blijven fotograferen.

AP150 SolarBooster
Deze Solar Booster (2000 mAh) van Xtorm, verkrijgbaar bij Bespaarbazaar, kun je heel handig aan je rugzak bevestigen. Zo laad je hem op tijdens het wandelen of fietsen.

Solar lader to go
Klein, maar fijn. Deze zonnelader kun je aan je tas bevestigen en kost ook niet zoveel. Met 5000 mAh kun je zowel je telefoon als je tablet zonder problemen opladen.

Profiteren van eerlijke korting? Kijk hier!
< terug

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria