8 x een schot in de roos

8 x een schot in de roosEen lach werkt altijd
Het is een simpel recept, dat altijd werkt: als je lacht vergeet je even je pijn en verdriet. Daarom zijn er CliniClowns, die kinderen in ziekenhuizen voor een momentje doen vergeten dat ze ziek zijn. Een lach geeft energie en dat kunnen deze patiëntjes zeker hard gebruiken.
In de webwinkel van de CliniClowns vind je vrolijke tassen, zoals dit koffertje met een glimlach. Handig voor op reis, maar ook om speelgoed in te bewaren. Hij is er in donkerblauw voor de heren.

Voor schatzoekers
Het Waddengebied behoort tot de mooiste stukjes natuur van de wereld, maar toch wordt ze niet door iedereen gekoesterd. Daarom is de Waddenvereniging hard nodig en kan zij op haar beurt elke steun goed gebruiken.
Gaan jullie regelmatig naar het strand, dan is de Wadwaaier, vol met handige informatie en mooie illustraties, een ideaal cadeautje. In de waaier zoek je snel op wat drijft, kruipt of groeit aan zee. Zo ontdekt je kind spelenderwijs de schatten van de zee.

Een speciaal konijn
Vrijheid van meningsuiting; voor ons is het zo doodnormaal dat het moeilijk is voor te stellen wat het betekent om (dood)gemarteld te worden vanwege niet welgezinde uitlatingen. Amnesty International stelt al sinds 1961 aan de kaak dat het niet doodnormaal is als regimes dit doen.
Dit knuffelkonijn van Happy Horse is speciaal ontworpen voor Amnesty. Naast hemelsblauw is deze superzachte knuffel er ook babyroze. Je kunt er maar beter direct twee aanschaffen, voor het geval de kleine deze lievelingsknuffel kwijt raakt.

Groots werk
Bescherming van bedreigde diersoorten; dat is de core business van Het Wereld Natuur Fonds. Dit houdt ook in dat ze zich sterk maakt voor het in stand houden van de leefgebieden van deze dieren. Groots werk en elke cent, die daarvoor ingezet kan worden is nuttig, dus ook de winst uit de verkoop van cadeautjes.
Zoals deze grote vloerpuzzel van 48 stukken waarmee kinderen het zeeleven ontdekken. De puzzel is al vanaf drie jaar te leggen, dus ook leuk voor de kleintjes.

Geluk voor beide
Hoewel het geen tastbaar cadeau is, zal het kinderharten zeker sneller doen kloppen: 'Adopteer een aap'. De bofkont krijgt een adoptiecertificaat én een mooie foto van zijn of haar geluksaapje, dat vaak ook bezocht kan worden in Almere.
Al sinds 1972 geeft stichting AAP apen en andere exotische zoogdieren weer een toekomst. Ze vangen dieren in nood op én lobbyen voor betere wetten in heel Europa. Bekijk dit filmpje maar eens om een indruk te krijgen van het werk van stichting Aap.


Dubbel goede cadeaus

Dubbel goede cadeaus Ga je doorgaans naar de Bart Smit of de Action als je een kindercadeautje zoekt? Er zijn online veel bijzondere cadeautjes te vinden, waarmee je niet alleen de jarige job een groot plezier mee doet maar ook direct een goed doel ondersteunt. Wellicht niet voor een dumpprijs maar je krijgt er wel een mooi verhaal gratis bij. Dubbel goede cadeaus dus. Wij tippen je hier telkens een aantal hele leuke.


Tuinman/vrouw in de dop
Ga je wandelen in Nederland, dan is de kans groot dat je een terrein van Natuurmonumenten betreedt. Deze organisatie zorgt er voor - door de aankoop en het beheer van natuurgronden - dat ons geciviliseerde landje niet helemaal wordt volgebouwd en wij plús de dieren nog een beetje kunnen onderdompelen in het groen.
Ook in je tuin kun je natuurlijk onderdompelen in het groen, zeker als er getuinierd wordt en met het tuingereedschap van Natuurmonumenten heb je er zo een enthousiaste tuinman/vrouw bij.

Junior-ambassadeur
Praktisch iedereen kent War Child met Marco Borsato als ambassadeur. Maar steunen we de deze organisatie ook, die nu meer nodig is dan ooit? Met deze stoere, zwarte rugzak doe je dat zeker. En met het logo van War Child achterop draagt je koter - net als Marco - bij aan de bekendheid van dit hele goede doel. De rugzak heeft een stevig achterpand, zodat hij niet trekt aan de rug van junior-ambassadeurs.

Overal feest
OxfamNovib werkt met man en macht om armoede de wereld uit te helpen. Soms met noodhulp, vaker met structurele oplossingen zoals scholing, landbouw projecten of het ondersteunen van lokale initiatieven.
Dat ondanks de armoede er wel gefeest kan worden, laat Kids World Party horen en zien. Deze cd bevat een feestelijke medley van vrolijke liedjes uit de hele wereld van Trinidad tot Zuid-Afrika. Twaalf liedjes om mee te zingen en bij te dansen. Het bijgesloten boekje laat zien hoe kinderen overal ter wereld feest vieren.

Profiteren van eerlijke korting? Kijk hier!
< terug

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria