Tijd voor de bij

Tijd voor de bijOoit kleurden Hollandse akkers blauw, rood en geel van de veldbloemen. Nu zie je nog heel af en toe een dappere korenbloem of standvastige ganzenbloem verdwaald tussen het wuivende graan.

Rode lijst
Het is het gevolg van zaadreiniging en gebruik van bestrijdingsmiddelen. De ontwikkelingen in de landbouw hebben hun uitwerking niet gemist op het aanbod aan wilde planten in Nederland: één derde staat nu op de Rode Lijst (= bedreigd met uitsterven) en dat heeft weer z'n weerslag op het voorbestaan van beestjes zoals vlinders, hommels en bijen.

Fleurig
Het zijn beestjes, die niet alleen een tuin opfleuren maar ook van levensbelang zijn voor onze voedselvoorziening, vooral de bij. Tijd om ze in onze tuinen en balkons uit te nodigen. Ze gedijen daar goed want in tuinen wordt doorgaans geen of minder gif gebruikt en het grote aanbod van bloeiende planten zorgt dat er voor elk beestje voldoende nectar te vinden is.

Om bijen aan te trekken, heb je geen grote tuin nodig. Ook een klein stadstuintje kan omgetoverd worden tot een waar bijenparadijs en zelfs een balkon kan zich met de juiste beplanting verheugen op bezoek van talloze bijen.

Wil je meer weten over bijen in je tuin, dan is Bijenlint een zeer informatieve en leuke website.

Wil je direct aan de slag? We kunnen een groot aantal doosjes Bijenbloemenzaad van ECOstyle verdelen. Kijk hiervoor in je account.Lotte Gerritse
Door: Lotte Gerritse

Milieuvriendelijk medicijn

Een grasveld vol met mos, slakken in de moestuin of een leger mieren marcherend over je terras... Daar word je niet blij van. Gelukkig is er voor elke tuinkwaal ook een milieuvriendelijk medicijn: ECOstyle ontwikkelt al 40 jaar biologische bestrijdingsmiddelen, zonder schadelijke bijwerkingen.

Profiteren van eerlijke korting? Kijk hier!
< terug

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria