Zoek informatie

Zoek informatie Hoe kan ik het beste zoeken?
Vul in het invulveld linksboven wat of wie je zoekt. Na 2 letters verschijnt er een lijst met zoekwoorden om het zoeken te vergemakkelijken (let op: niet elk woord is opgenomen in de zoeklijst, dus typ sowieso je woord af). Klik op het vergrootglas. Je krijgt dan een landelijk resultaat. Vervolgens verfijn je je zoekresultaat door een plaatsnaam of postcode in te voeren of te selecteren op winkel/webshop/merk, bovenaan de lijst met zoekresultaten.

*Wat zoek ik?
Je kunt zoeken op een artikel, een artikelgroep (kleding, gereedschap), een dienst (auto's wassen, isolatie-advies), een bedrijfsnaam of een merk. Ook vind je resultaten als je op beroepsgroep zoekt (bakker, architect). Kijk zeker ook in de productenlijst, de bedrijvenlijst of bij de rubrieken.

Schrijfwijze
We hanteren de officiële Nederlandse spelling (blouse). Daarnaast kun je zoeken op de meer populaire spelling (bloes). Ook geven we zo veel mogelijk synoniemen (jeans als synoniem van spijkerbroek) en verschillende schrijfwijzes (t-shirt, tshirt). Foute spelling is niet opgenomen.

Algemeen i.p.v. specifiek
Kies liever een artikelgroep dan een specifiek artikel; dus gereedschap in plaats van hamer en fruit in plaats van appel. Bij de gevonden bedrijven kun je makkelijk het specifieke product vinden.


Tot slot

Geen zoekresultaat
Om verschillende reden kun je geen zoekresultaat krijgen:

1) het artikel is nog niet te koop in een goede variant (bijv. piano)
2) het artikel is wel te koop in een goede variant, maar er is nog geen aanbieder opgenomen in de Goede Gids.
3) het artikel is alleen maar te koop in een goede variant (2de hands artikelen)
4) je zoekt een te specifiek artikel (figuurzaag i.p.v. zaag)
5) je zoekt in een plaats, waar het artikel niet te koop is

Bij zoekresultaten verschijnt
ad 1) hierover een informatieblok in de rechterkolom
ad 2) hierover een informatieblok in de rechterkolom
ad 3) hierover een informatieblok in de rechterkolom
ad 4) 'kies een bijpassend zoekwoord of rubriek voor meer resultaten'
ad 5) 'zoek landelijk voor meer resultaten'

Je kunt ons altijd mailen als je er zelf niet uitkomt, dan gaan wij voor je op zoek en helpen we je verder.

< terug

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria