De schoen voor meer dan één seizoen

De schoen voor meer dan één seizoenAlinda van Teeckelenburgh is de vrouw achter het schoenenmerk Pretty&Fair. Voor sportieve vrouwen die ook gevoel voor mode en stijl hebben: "Pretty&Fair is het eerste merk in Nederland dat het echt anders doet."
Hoe anders?
"We hebben een 'Peta vegan-approved' keurmerk en werken ecologisch. Dat betekent dat we in onze schoenen alleen natuurlijke of gerecyclede materialen gebruiken. Onze lijm bijvoorbeeld is op waterbasis. Normaal is dat synthetische lijm. Erg slecht om in te ademen, zeker als je er de hele dag mee werkt. Veel mensen weten wel dat er in de kledingindustrie ongezond geproduceerd wordt. Dat het in de schoenenbranche minstens zo erg is, daar staan mensen vaak niet bij stil.

'We trekken ons eigen plan'

Je wilt als schoenenmerk graag veel verkopen, toch? Maar duurzaamheid is ook minder consumeren. Dat is best een lastige spagaat?
"Nou, Pretty&Fair zit nog in de opstartfase, dus we maken nog niet zo veel, haha! Nee, serieus, we zitten toch een beetje in de nichemarkt. Als iedereen bereid zou zijn om een wat eerlijkere prijs te betalen, dan kopen we met z'n allen misschien minder schoenen, maar wel schoenen van een veel betere kwaliteit, die langer mee gaan. Minder kwantiteit en meer kwaliteit. Dat is mijn wens."

Hoe zorg je er dan voor dat je schoenen niet 'uit' raken? Ik heb in de kast laarzen met vierkante neus; die draag ik echt niet meer.
"Ik reis veel: naar steden, naar beurzen en daar pik ik trends op. Die ik trouwens echt niet allemaal volg, want met Pretty&Fair gaan we voor classic trendy. Ik wil dat schoenen echt veel langer meegaan dan één seizoen. Dus blijf ik weg van extremen zoals vierkante neuzen of juist hele spitse; trends, die altijd maar korte tijd in de mode zijn. Ik kijk wat er gaande is en trek dan mijn eigen plan. Er zijn genoeg andere details, die je wel kunt gebruiken."

Nare luchtjes?

Nare luchtjes?Je schoenen zijn vegan-proof. Wij hebben het idee dat je sneller zweetvoeten en nare luchtjes krijgt van schoenen die niet van leer gemaakt zijn. Hoe zit dat?
"Dat was vroeger wel zo, maar dat hoeft niet meer. De laatste tijd zijn juist daarin veel ontwikkelingen te zien. Met dank aan de sportwereld, die om ademende materialen vroeg. Waar je verder op moet letten is de zool. Natuurrubber of kurk is prettig, dat laat ook lucht door."

Veel vrouwen houden van hun schoenmaat. Die is vaak minder veranderlijk dan hun kledingmaat. Heb jij dat ook?
"Ik heb maat 37, de monstermaat voor schoenen. Ideaal, ik kan alle prototypes zelf goed testen!"

Marieke Veldema
Door: Marieke Veldema

Drie ontwerpers,
één gedachte

Alinda van Teeckelenburgh, Maaike Groen en Joline Jolink: drie Nederlandse ontwerpers. Alle drie willen ze duurzame mode creëren, die voor iedereen bereikbaar is. Ze doen het elk op hun eigen wijze. Joline door het klein te houden, Maaike juist door het groots aan te pakken en Alinda door classic trendy als wapen in te zetten. Laat je inspireren door deze creatieve dames.

Maak kans op een paar Pretty&Fair schoenen
De blauwe schoenen op de foto links kun je winnen, als je Goede klant bent. Kijk in je account hoe je kans maakt op deze geweldige trendy classics.

Meer favorieten

Naast Pretty&Fair hebben we nog meer favorieten. Je vindt ze HIER. Daar lees je ook wat er mis kan gaan met schoenen als ze niet goed geproduceerd worden.

Profiteren van eerlijke korting? Kijk hier!
< terug
Dit interesseert je wellicht ook

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria