Florian Wolff tipt zijn vega favoriet

Florian Wolff tipt zijn vega favorietIn 2010 liet Florian Wolff muziekminnend Nederland zien dat een festivalpodium milieu lievend en energieneutraal kan zijn. Met de Green Tour toerden hij met zijn band langs verschillende festivals en schitterde hij op Lowlands, slechts op de kracht van zon, aarde, wind en menselijke inspanning. Hij kocht een truck op biogas, nam een podium van gerecyclet hout mee en plugde in op zonnepanelen, mini windmolens en menselijke energie. Zijn aspiratie heeft de ogen geopend van de poppodia wereldwijd. Een nieuwe trend is gezet. Meer en meer podia onderzoeken hoe zij duurzaam kunnen draaien.

Serieus talent
Voorafgaand aan de Green Tour stond Florian in voorprogramma's van Boris, Bertolf en Miss Montreal. En langzaam aan maakte Florian naam. Eerst lokaal, toen regionaal en uiteindelijk landelijk. Hij stond in de finale van De Grote Prijs van Nederland en werd Serious Talent bij 3 FM. Hij speelde in het voorprogramma van opende en sloot zes jaar lang op Lowlands elke dag het programma van de duurzame area Llowlab af.

Fietsen voor muziek

Hoewel hij niet meer dagelijks op de radio te horen is, zit Florian niet stil. Hij is verhuisd, heeft hij de band achter zich gelaten en trekt hij als soloartiest de wereld rond. Off-grid, met zijn Green Machine waarmee stroom voor de apparatuur opwekt wordt door fietsend publiek. En wederom trekt van festival naar festival, begeleidt onder andere het Klimaat Koor en is hij graag te gast op huisfeesten en bijzondere gelegenheden.

Géén voetprint!
Florian wil de wereld twee dingen nalaten: een enorme catalogus vol mooie liedjes en verder… helemaal niets. Hij streeft ernaar om een zo klein mogelijke voetafdruk achter te laten. Dus, elke stap die hij zet, zet hij met zorg voor zijn omgeving. Dat is zijn droom. Doen wat hij het liefste doet, muziek maken en dat met het beste voor de wereld. Die insteek voert hij door in alles wat hij doet. Van zijn kleding, zijn voeding en vervoer tot de materialen van zijn cd's.

Met de paplepel
Zijn milieubewuste leven begon bij zijn opvoeding. Zijn ouders brachten hem bij dat hij respect moest hebben voor alles dat leeft. Vanaf zijn is 12de is hij vegetarisch en sinds zijn dertigste leeft hij veganistisch. Het is niet zo dat hij streng en dogmatisch vasthoudt aan zijn principes. Als iemand lekker voor hem heeft gekookt en een beetje kaas of room heeft gebruikt, eet hij het zeker met smaak.


Marieke Veldema
Door: Marieke Veldema

Indiase curry met pompoenl

Florian: "Ik eet bij voorkeur seizoensgroente. Dat hoeft dan niet van ver te komen en zo eet je door het jaar heen altijd gevarieerd. Nu zou ik voor iets met pompoen gaan. Ook eet ik heel graag Indiaas dus we gooien het op een Indiase curry met pompoen en venkel.

Nodig

- 1 oranje pompoen
- 1 venkel
- 2/3 tomaten
- potje linzen
- potje kikkererwten
- 1 uitje
- 2/3/4 tenen knoflook (lang leve knoflook)
- verse kurkuma (of poeder, maar vers is beter!)
- komijn zaadjes
- kerriepoeder
- kokosolie
- notenmix en/of pompoenpitjes en zonnebloempitjes
- (zwarte) quinoa

Hak de oranje pompoen in stukjes en kook ze kort voor in een pannetje water (5 a 7 min). Snijd 1 rood uitje en zeker 2 tenen knoflook fijn en gooi het in een koekepan met een lepeltje kokosolie. Snijd 2 a 3 tomaten in stukjes en gooi ze bij de knoflook en ui in de pan. Doe het zelfde met de venkel. Vis met een zeefje de pompoen uit het water en voeg het aan het groentenmengsel toe. Gebruik het pompoen kookwater om vervolgens quinoa in te koken. Snijd een halve wortel kurkuma fijn en voeg het toe aan het groentemengsel. Voeg al naar gelang komijnzaadjes of komijnpoeder toe. Bak in een klein koekepannetje de noten- en zadenmix op met bij voorkeur wat walnootolie en peper en zout. Voeg de kikkererwten en linzen op het eind toe aan de groente tjak en giet de quinoa af (na 10 min koken). Breng het geheel nog op smaak met kerriepoeder en/of andere kruiden. Mocht je een koriander plantje hebben staan, gooi wat blaadjes door het mengsel. Eet smakelijk!"


Profiteren van eerlijke korting? Kijk hier!
< terug
Dit interesseert je wellicht ook

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria