Goed is... meer details

Goed opgeteld

Een bedrijf wordt alleen opgenomen in de Goede Gids als zijn assortiment voor het overgrote deel (>75%) uit goede producten bestaat.
Deze norm kan wel cumulatief gehaald worden als het bedrijf verschillende goede producten verkoopt, bijvoorbeeld deels fair trade en deels diervriendelijk.

Goede merken
Bij de merken vind je de verkooppunten. Dat kunnen ook 'gewone' (web)winkels zijn. Dan vind je alleen de adresgegevens. Is een verkooppunt ook een Goed bedrijf (zijn assortiment bestaat voor het overgrote deel uit goede producten) dan wordt dat duidelijk aangegeven.

Zeker goed, maar niet in Goede Gids

Hergebruik en reparatie van spullen is bij uitstek goed voor het milieu. Daarom verwacht je in de Goede Gids wellicht alle reparatiebedrijven en tweedehands winkels van Nederland. Maar dat zijn er duizenden en we willen de Gids ook overzichtelijk houden. Daarom verwijzen we vooralsnog voor deze bedrijven naar de Gouden Gids.

Op elke regel zijn uitzonderingen

Op elke regel zijn uitzonderingen. Dus bijzondere adresjes of nieuwe initiatieven zijn wél opgenomen, zoals Repaircafés, die overal in Nederland opduiken. Ook tweedehands winkels, waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel of waar mensen werken met een beperking, vermelden we graag.

Nooit goed?!

Ben je vegetariër dan vind je het eten van vlees of vis nooit goed. Ben je erg begaan met het klimaat, dan is elk autogebruik slecht. De Goede Gids maakt echter niet die keuze. In de Goede Gids vind je de producten of diensten, die een positieve verschil maken t.o.v. het gangbare aanbod.

Dus wil je in een auto rijden dan vind je in de Goede Gids de meest energiezuinige exemplaren. Wil je vlees eten dan wijst de Goede Gids je de weg naar de diervriendelijke slager.

Geen zoekresultaat
Soms levert je zoekopdracht geen resultaat op maar dan geven we je wel uitleg waarom dat is. Krijg je geen zoekresultaat zonder uitleg, mail ons. Dan gaan we voor je op zoek!


< terug

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria