Lekkere lippenstift

Lekkere lippenstift

Geen make-up, die je zo vaak moet bijwerken als lippenstift. Waar blijft dat mooie glansje toch? Wel, heel simpel; in je maag. Ben je een fanatieke stifter dan lik je gedurende je leven zo 3 kilo lipstick van je lippen. Dat klinkt niet kies, zeker als het synthetisch lippenstift is. Want zitten daar geen foute stoffen en zware metalen in?

Veilig

Op het eerste gezicht zijn synthetische cosmeticaproducten oké. Er worden hoge veiligheidseisen gesteld aan make-up ingrediënten en de controle hierop is goed. Ook de hoeveelheden waar je mee te maken hebt, zijn gering. Zo is het veelbesproken lood in een lippenstift nog geen micrgram. De cosmetica-industrie hamert er ook op dat hun producten veilig zijn. Dat zijn ze ook, op de korte termijn. Het lastige is alleen dat geen enkel onderzoek zoveel jaren heeft geduurd dat het definitief uitsluitsel kan geven of bepaalde stoffen ook onschadelijk zijn op de lange termijn. Men weet het gewoon niet. Ook de critici overigens niet. Het blijft gissen.

Natuurlijke keuze
Wat wel zeker is dat synthetische cosmetica een aanslag is op het milieu. Niet alleen door het gebruik van aardolie, chemische toevoegingen en microplastics maar ook bijvoorbeeld door plastic verpakkingen. Nu zal die één enkele lippenstift niet het verschil maken, maar toch. Als je het milieu belangrijk vindt dan is de keuze voor een natuurlijke lippenstift wel zo natuurlijk. Daarom gaan óók wij graag voor puur natuur. Zo puur, dat je de lipsticks zelfs kunt eten. Maar of het echt lekker is...

Onze 5 favorietenMooie matte lippen

Mooie matte lippenI'm so healthy, you can almost eat me, dat is de slogan die je op elke Antipodes lipstick vindt. Antipodes is een bijzonder cosmeticamerk uit Nieuw Zeeland, dat zorgvuldig geselecteerde inheemse plantenextracten gebruikt voor haar producten.
Alle ingrediënten zijn 100% natuurlijk en voor zover van toepassing biologisch gecertificeerd. De lipstick is verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren, die je lippen fijn hydrateren en een prachtige matte tint geven. € 26, verkrijgbaar bij o.a. Bio Amable

Glazende lippen

Glazende lippen Lavera is een Duits merk dat al 30 jaar cosmetica maakt. Cosmetica dat vrij is van chemicaliën, siliconen, aardolie, aluminiumzouten en micro plastic deeltjes. Uiteraard ook vrij is van dierproeven en op 1 oogproduct na volledig vegan. Kortom een mooi merk om jezelf mooi mee te maken, bijvoorbeeld met hun verzorgende lippenstift. Verkrijgbaar in 10 intense kleuren voor glanzende lippen. € 12,25, o.a. verkrijgbaar bij Solobiomooi.

Verzorgde lippen

Verzorgde lippenInika uit Australië gebruikt alleen de hoogste kwaliteit natuurlijke ingrediënten voor decoratieve make-up die niet alleen mooi maakt, maar de huid tegelijkertijd ook verzorgt en voedt. Hoge concentraties pure mineralen, botanische extracten en biologische ingrediënten maken deze make-up heerlijk om te gebruiken. Inika is niet alleen biologisch maar ook vegan en halal gecertificeerd! € 19, o.a. verkrijgbaar bij Shizo en Be So Pure.

Sprekende lippen

Sprekende lippenHet van oorsprong Franse merk BoHo wordt geïnspireerd door de flower power periode van de jaren 60. Kernwoorden daarbij zijn vrijheid, blijheid, de natuur en sprekende kleuren die het allermooiste uit jezelf naar boven halen. Het is vooral ook een toegankelijk merk: ze bieden betaalbare cosmetica zonder concessies te doen aan de kwaliteit. € 10,95, verkrijgbaar bij o.a. Big Green Smile en Solobiomooi.

Soepele lippen

Soepele lippenBio-Jojobaolie is het basisbestanddeel van Benecos Lippenstift. Dankzij de gunstige samenstelling van vetten en zuren verzorgt en beschermt deze olie de tere huid van je lippen. Je lippen blijven soepel en goed bestand tegen weersinvloeden. Bovendien werkt de olie verzachtend en is ze heel goed verdraagbaar. Benecos is 100% nauurlijk en BHID gecertificeerd maar niet puur biologisch en is daarom gunstig geprijsd. € 9,90, verkrijgbaar bij o.a. Bio Amable.

Marieke Veldema
Door: Marieke Veldema

Win of koop met korting

Wil jij de mooiste lippen deze zomer? Onder Goede klanten verloten we maar liefst 12 lippenstiften van Antipodes in een kleur naar keuze, die je kunt uitzoeken bij Bio Amable. Wil je niet wachten of je tot de gelukkigen behoort? Je kunt ze ook bij Bio Amable met korting kopen. En om het feest compleet te maken: alle verkoopadressen geven korting aan Goede klanten. Ga snel naar je account om je aan te melden voor de verlotingsacties of voor de kortingscode. Nog geen Goede klant? Kijk dan HIER

Win of koop met korting

Dat smaakt naar meer

Na deze video smaakt natuurlijke cosmetica naar meer! Niet letterlijk natuurlijk, maar het zet je wel aan het denken.Profiteren van eerlijke korting? Kijk hier!
< terug
Dit interesseert je wellicht ook

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria