De 3 verhalen van A Beautiful Story

De 3 verhalen van A Beautiful Story

Al het goede komt in drievoud, luidt de uitdrukking en dat geldt zeker voor A Beautiful Story. Drie mooie verhalen, die samen een krachtige eenheid vormen. Het verhaal van Cathelijne Lania, die voorbestemd leek om een succesvolle marketeer te zijn bij een grote multinational. Zij zou daar haar dagen vullen met strategische plannen om de omzet naar nog hogere regionen te stuwen en daarmee de aandeelhouders te pleasen. Haar verhaal liep anders. Ze stapte uit de ratrace en startte een eigen bedrijf om in Nepal sieraden te laten vervaardigen en deze in Europa te verkopen.

Met een koffer vol armbanden, kettingen en oorbellen belde ze aan bij vriendinnen en vriendinnen van vriendinnen om als heuse 'Tupperware-dame' haar verhaal te vertellen en haar juweeltjes te verkopen. Dat was in 2006. Nu 12 jaar later zijn de sieraden van A Beautiful Story te vinden in 600 winkels 'all over Europe and Australia'.

Als heuse Tupperware-dame belde ze aan bij vriendinnenDe makers
Maar Cathelijnes zakelijke avontuur is nog niet eens het mooiste verhaal. Daarvoor moet je naar Nepal toe om te zien welke impact A Beautiful Story heeft op het leven van minstens 50 gezinnen. Want veel van de sieraden worden in Nepal gemaakt door Beads for Life, een organisatie gerund door Nimdiki Sherpa. Deze Indiase dame, woonachtig in Katmandu heeft zich als doel gesteld om met Beads for life vrouwen de kans te geven in hun eigen onderhoud te voorzien. Vrouwen, - vaak zonder echtgenoot maar wel met kinderen - die in Nepal tot de laagste klasse horen. In het atelier hoor je ze uitbundig praten en lachen omdat het werken daar vrolijk stemt. De meesten werken er al vanaf het begin. Af en toe gaat er iemand weg om zelf een eigen bedrijf op te zetten met alle kennis en ervaring, die ze heeft opgedaan bij Beads for life. Hoe cool is dat?

Magische stenen
Het derde verhaal is het verhaal van de edelstenen, die de sieraden van A Beautiful Story zo bijzonder maken. Elke edelsteen heeft zijn eigen verhaal, of liever gezegd zijn eigen betekenis. Als je erin gelooft, dan ondervind je ondersteuning van de edelstenen in de levensfase waarin je je bevindt.
Zo brengt Citrien helderheid en geluk in je leven en is het dé steen om te dragen tijdens spannende momenten zoals sollicitaties of examens. De Rozenkwarts edelsteen helpt je om van jezelf te houden en zal hij je in donkere tijden kracht geven. Zwarte Onyx symboliseert concentratie en vastberadenheid. Je draagt deze edelsteen voor extra focus zonder afgeleid te worden door je omgeving.
A Beautiful Story is een succesverhaal maar succes is altijd relatief. Volgens Cathelijne brengen verhalen vooral mensen met elkaar in verbinding en dát is het belangrijkste wat er is. Wat is jouw verhaal?
Annemarie de Raadt
Door: Annemarie de Raadt

Win of koop met korting

Zoals altijd vragen we aan een bedrijf om iets weg te geven aan Goede klanten. Dit keer aan A Beautiful Story en zij trakteren echt op prachtcadeaus: 5 Glow armbanden met de edelsteen, die het beste bij je past. Ga dus naar de pagina op de website van A Beautiful Story en kijk welke steen je geeft wat je op dit moment kunt gebruiken. In je account lees je hoe deze prachtige armband dan kunt winnen.

Wil je daar niet op wachten dan kun je uiteraard ook de sieraden kopen. Als Goede klant ontvang je daarbij maar liefst 20% korting. Ben je ingelogd, dan zie je de benodigde kortingscode. Nog geen Goede klant? Kijk dan HIER

Win of koop met korting
Profiteren van eerlijke korting? Kijk hier!
< terug

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria