DD 1 - Naar de glasbak

DD 1 - Naar de glasbakMet de feestdagen veel lege flessen verzameld? Op naar de glasbak. Dat is direct een zeer zinvolle daad (die je vast al doet)! Van oud glas wordt namelijk eindeloos nieuw glas gemaakt; het behoudt z'n kwaliteit. En 1000 kilo gebruikt glas geeft 1000 kilo nieuw glas. Terwijl 1000 kilo grondstoffen (zand, soda en kalk) slechts 800 kilo oplevert. Bovendien kost dat veel meer energie.

Het is ook supermakkelijk om te scheiden. Potten schoonboenen en deksels afschroeven? Zonde van je tijd. Het mag integraal in de glasbak. Scheiden op kleur is wel nuttig. Wit glas is schaarser dan bont glas. En van wit kun je bont glas maken, maar niet andersom.


366 Duurzame Daden

Duurzaam is het sleutelwoord van deze tijd. Omdat we maar één aarde hebben, die nog wel even mee moet. Bovendien staat duurzaam ook voor gezond leven en eerlijk delen. Dus alleen maar positief.

Maar 'hoe doe ik eigenlijk duurzaam?' En 'wat hebben mijn inspanningen voor zin? Als deze vragen bij je opkomen, dan ben je hier op de goede plek.

We hebben gezocht naar de slimste duurzame acties, die makkelijk zijn uit te voeren en toch absoluut effect sorteren. Bij elkaar 366! Voor elke dag van het jaar één. Wij werden er heel vrolijk van, we hopen jij ook.

Het Team van de Goede Gids

advertentie

Profiteren van eerlijke korting? Kijk hier!
< terug
Dit interesseert je wellicht ook

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria