Goed smeren!

Goed smeren!100% natuurlijk
De cosmetica (huisverzorging, make-up, geuren) die je vindt via de Goede Gids* is louter gemaakt van natuurlijke ingrediënten en in de meeste gevallen van biologisch teelt. De producten bevatten dus geen synthetische geur, kleur- en smaakstoffen, parabenen (conserveermiddelen), flataten (weekmakers), emulgatoren (PEG), agressieve wasactieve stoffen, plastic deeltjes, minerale en/of siliconen oliën.

Alles wat de natuur produceert, wordt ook op natuurlijke wijze afgebroken.

Goed voor jezelf
We mengen ons niet in de discussie of synthetische stoffen per definitie slecht zijn voor je gezondheid. Feit is wel dat synthetische olie en wasactieve stoffen de natuurlijke huidfunctie belemmeren en je zo steeds afhankelijker wordt van smeersels. Ook breken synthetische stoffen minder snel (of niet) af en kan opeenstapeling allergische reacties veroorzaken. Natuurlijke stoffen kennen deze nadelen niet en zijn over het algemeen huidvriendelijker.

Goed voor milieu

Daarnaast is er nog een groot voordeel aan natuurlijke cosmetica: het wordt milieuvriendelijk geproduceerd en afgebroken (alles wat de natuur produceert, wordt ook op natuurlijke wijze afgebroken), dus als resten van natuurlijke cosmetica in het milieu komen is dat niet bezwaarlijk.
Dit in tegenstelling met bijvoorbeeld de plastic deeltjes uit veel synthetische cosmetica, die via het afvalwater in het oppervlaktewater terecht komen.

Diervriendelijk
Tot slot maken de merken die je in de Goede Gids vindt geen gebruik van dierproeven. Ondanks het Europese verbod is dit bij lang nog niet elk merk een vanzelfsprekendheid want er zijn talrijke manieren om dit verbod te omzeilen. Wil je weten of jouw huidige merk dierproefvrij is, check dit dan bij Naoki.

De keuze voor goede cosmetica is enorm; tal van merken en (web)winkels biedt alles wat je maar aan verzorging nodig kunt hebben. Voor de prijs hoef je het doorgaans ook niet te laten: grote cosmeticamerken geven een bulk aan reclamegelden uit, die weer terugverdiend moeten worden in de prijs. Daarnaast ontvang je als Goede klant bij steeds meer goede (web)winkels minimaal 10% voordeel bij je aankopen. Dan is de keuze toch snel gemaakt?

*je vindt in de Goede Gids de (web)winkels, kappers en schoonheidsspecialisten die louter natuurlijke cosmetica van vaak kleine merken verkopen of gebruiken.
Daarnaast vind je de grote natuur cosmeticamerken. Deze worden ook verkocht bij winkels die niet in de Goede Gids zijn opgenomen. Bij het betreffende merk word je verwezen naar een storelocator.

Onze favorieten

Het wordt steeds normaler om cosmeticaproducten te maken van puur natuurlijke ingrediënten. Het zou mooi zijn als je er niet meer op hoeft te letten. Maar zover is het nog niet. Zeker de grote merken zitten nog bordenvol chemische toevoegingen en microplastics. Daarom tippen we je hier wisselende merken, die nog niet zo bekend zijn maar zeker het ontdekken waard.

Op de webshop van LieverNatuurlijk vind je een ruim assortiment aan natuurlijke haarverf, shampoo, make-up, verzorgings-producten en nog veel meer. Zo hebben ze de bekende merken als Lavera en Dr. Bronner's, maar ook veel kleine merken die ook prachtige, natuurlijke producten maken! Je vindt het hier.

Wie van pure schoonheid houdt, kan zijn hart ophalen aan de natuurlijke cosmetica en ecologische schoon-maakproducten van Big Green Smile. Om je te helpen bij je keuze, staat bij elk product een uitgebreide beschrijving, zodat je precies weet wat je aanschaft. Je vindt het hier.

Profiteren van eerlijke korting? Kijk hier!
< terug

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria