De vega favoriet van... Eva Koreman

De vega favoriet van... Eva Koreman

Eva Koreman is radio dj en presenteert doordeweeks de lunchshow tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNN op NPO 3FM. Vorig jaar ontving ze de Zillveren Radioster als beste vrouwelijke radiodj. Steeds vaker zien we haar ook op televisie, zoals vorige maand in de spelshow Weet Ik Veel.
Eva heeft talloze favoriete vega gerechten aangezien ze vlees noch vis eet. Met stip op nummer 1 staat echter dit recept omdat het super simpel is en Eva liever achter de microfoon vertoeft dan achter het fornuis. Dus voor alle niet-kookfanaten is dit haar aanrader:

Portobello met geitenkaas:
4 grote portobello's
4 ons verse geitenkaas
1 ons pijnboompitten (mag ook meer zijn)
1 zak veldsla met snijbiet
balsamicoazijn
olijfolie
zout, peper

1. Verwarm de grill op de hoogste stand. Veeg de portobello's schoon, bestrijk de bolle kant met olijfolie en gril voor 5 min. 2. Plaats ze met de platte kant boven in een schaal. Leg de geitenkaas erop en gril nog eens 10 min. 3. Rooster in een koekenpan de pijnboompitjes en maak een simpele dressing van 1 deel azijn en 4 delen olie, zout en peper. 4. Verdeel de sla over 4 borden, druppel de dressing erover en plaats een geurende portobello op elk bord.


Nieuwe luxe

Het zal gevoeglijk wel bekend zijn dat vlees niet zo goed is. Niet zo goed voor je eigen gezondheid, niet voor het milieu en last but not least vooral niet voor de dieren zelf. De week van 5-12 maart is dan ook uitgeroepen tot Week Zonder Vlees.

Woensdag gehaktdag
Wat eten we toch graag vlees; we vinden vlees lekker en het zou noodzakelijke voedingsstoffen bevatten. De reden dat we zo graag vlees eten, heeft ook te maken met een gevoel van luxe. Was je vroeger arm dan at je aardappels tot in den treure. Alleen de rijken konden zich vlees permitteren, totdat woensdag opeens gehakt dag werd.
Ook zie je in landen, waar mensen welvarender worden zoals China en Indië de vraag naar vlees evenredig toenemen. Rijst is voor arme sloebers.

Uit de gratie
Maar vlees wordt steeds goedkoper door de bio-industrie en je merkt dat de luxe er steeds meer vanaf valt. Zeker door alle negatieve berichten over preventieve antibiotica, dierenmishandeling, mestoverschotten etc raakt het behoorlijk uit de gratie. Het zou best kunnen dat op den duur plantaardig voedsel het nieuwe luxe eten wordt.

3 makkelijke stappen

Ben je er nog niet aan toe om vlees volledig in de ban te doen, dan zijn er 3 makkelijke stappen, die op weg helpen en direct al heel veel zoden aan de dijk zetten:

1) Kiezen voor biologisch vlees
2) Kiezen voor wit vlees (kip) i.p.v. rood (rund, varken)
3) Eén dag in de week geen vlees

Ter inspiratie van dat laatste vind je hier elke week op maandag een nieuwe vega-favoriet.Profiteren van eerlijke korting? Kijk hier!
< terug
Dit interesseert je wellicht ook

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria