Duurzaam parfum

Duurzaam parfumLekker ruiken voor een lange tijd
Parfum is van nature een duurzaam cadeau: als het goed is, gaat een geur heel lang mee. Je hebt er immers maar een paar druppels van nodig. Tenzij dat mooie flesje ongebruikt in de badkamer blijft staan, omdat je de geur toch niet zo lekker vindt. Eeuwig zonde. Een goed parfum is ten eerste een parfum, die bij je past. Daarom is een parfum kiezen ook direct zo ingewikkeld; maar met deze informatie wordt een stuk eenvoudiger.

Je favoriete familie
Zo zijn er geurfamilies bedacht, waarin alle geuren zijn ondergebracht: Aromatisch, Bloemig, Chypre, Citrus, Houtachtig & Oriëntaals. Vervolgens zijn deze families weer onderverdeeld in een aantal 'gezinnen': fruitig, aroma, aquatisch etc. De kans is groot dat je het liefst een geur draagt, afkomstig uit een en dezelfde familie. En een beetje afhankelijk van het tijdstip van de dag, je stemming of de gelegenheid kies je voor een ander gezinslid. Met deze selectie slinkt het aantal mogelijkheden tot een behapbare hoeveelheid.

Voor elk moment van de dag
Een geur ruikt op de huid ruikt anders dan in de flacon. De temperatuur van je huid en de pH-waarde bepalen hoe een geur het op je huid doet. Ook zijn er interacties tussen het parfum en je eigen lichaamsgeur. Die heerlijke frequence van je vriendin kan op jouw huid helemaal doodslaan. Test daarom een geur altijd op je huid en op verschillende momenten van de dag.

Op een lege maag
Heb je je favoriete familie gekozen en bepaald voor welke gelegenheid je de parfum zoekt, dan is het nog steeds moeilijk kiezen uit vele mogelijkheden. Het beste ruik je op een lege maag; logisch want dan heb je je neus nodig om voedsel te spotten. Maar ook een parfumgeur ruik je dan het sterkst. Dat maakt het kiezen een stuk makkelijker.

Voor jezelf of je omgeving
Een eau de toilette is de lichtere versie van een eau de parfum. Deze varianten draag je vooral overdag en voor anderen. Zij kunnen ruiken wat je draagt. Een geconcentreerd parfum of een parfumolie daarentegen draag je vooral voor jezelf en/of voor je geliefde, die heel dichtbij je is. De geur blijft dicht bij jou op je huid.

Een douche van parfum
Heb je eenmaal een mooi passende geur te pakken, de meeste parfumeurs raden dan aan om een wolkje eau de toilette of -parfum in de lucht te sprayen en er aangekleed onder te gaan staan. Geuren beklijven langer op kleding dan op de huid. Alleen een olie breng je direct op je huid aan, maar dan niet de parfum 'uitwrijven' tussen je polsen. De geur gaat anders ruiken door de wrijving en warmte. Waar je al niet aan moet denken!Annemarie de Raadt
Door: Annemarie de Raadt

Een puur persoonlijk cadeau

Wil je jezelf een keer echt iets bijzonders geven? Wat vind je dan van dit: je eigen parfum, die helemaal bij jou past en niemand anders draagt. Veel persoonlijker kan het eigenlijk niet worden.
Bij Weldaad kun je je eigen parfum laten samenstellen. Een parfum, die bovendien alleen maar wordt gemaakt van pure ingrediënten, zoals etherische oliën.

Win je eigen parfum!
Ter viering van de vernieuwde Goede Gids mogen we een persoonlijk parfum cadeau geven: de parfummaakster van Weldaad gaat samen met jou een dag aan de slag om de geur samen te stellen, die helemaal alleen voor jou wordt gemaakt. Kijk in je account om dit mooie cadeau te winnen.


Meer parfums te winnen

Via de Goede Gids vind je tal van goede (web)winkels, waar je mooie natuurlijke parfums en eau de toilette kunt kopen, zoals bijvoorbeeld:

SAAR Soleares is een bijzonder Nederlands parfumeriemerk uit Bergen NH. SAAR balsems, oliën en parfums worden met de hand gemaakt van biologische bloemen en bijenproducten, zonder enige kunstmatige toevoeging.
SAAR geeft 1 van haar prachtige parfums cadeau.

BABOBA Organic Luxury is een mooie winkel in Asten, Limburg en gespecialiseerd in natuur cosmetica en lifestyle producten. BABOBA heeft een breed assortiment van minerale make-up, nagellak, gezichtsverzorging maar bijvoorbeeld ook geurkaarsen van sojawas.
BABOBA geeft 2 mooie flesjes Pacifica parfum cadeau.

LieverNatuurlijk is een uitgebreide webwinkel, één adres voor àl je duurzame producten! Van lichamelijke verzorging en duurzaam kinderspeelgoed tot inspiratie voor een groen leven!
LieverNatuurlijk geeft 2 mooie flesjes Pacifica cadeau

Kijk in je account om één van deze parfums te winnen. Meer weten over het voordeel van van natuurlijke parfum boven gewone parfum? Klik dan hier.

Profiteren van eerlijke korting? Kijk hier!
< terug

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria