• Pagina
  • 1

Resultaat op de kaartOntdek ook Goed in beeld

De schoonste auto's

Bedrijven worden pas opgenomen in de Gids als hun assortiment voor het overgrote deel (>75%) bestaat uit goede producten. Bij sommige productgroepen is dat praktisch nooit het geval. Bijvoorbeeld bij auto's.

Er is m.u.v. Tesla geen enkel automerk, dat louter energiezuinige modellen op de markt brengt. Daarom verwijzen we voor energiezuinige auto's naar informatie op de website van de ANWB, die in samenwerking met Natuur & Milieu periodiek Top10 ranglijsten van de meest energiezuinige auto's samenstelt in de categorieën bezine, diesel, elektrisch, full hybrid en CNG.

Daarnaast hebben we de best presterende automerken opgenomen volgens de Dow Jones Sustainable Index. Kijk bij Keurmerken voor meer informatie hierover.

Tip: heb je niet regelmatig een auto nodig dan is een deelauto wellicht een goede oplossing. In steeds meer steden vind je deze mogelijkheid van gezamenlijk autobezit. Klik op deelauto en je vind de bedrijven, die deze dienst aanbieden.

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria