• Pagina
  • 1

Resultaat op de kaartOntdek ook Goed in beeld

Muisstille scooters

Er is een ware opmars van elektrische mobiliteit: geluidloos zoevende fietsen, scooters, steps of auto's zijn steeds veelvuldiger in het straatbeeld te zien.

Elektrisch vervoer is altijd beter dan op benzine of diesel aangedreven vervoer vanwege de uitlaatgassen, die bij elektrisch rijden ontbreken.
Ook van geluidslast is geen sprake meer, al wordt dat soms juist weer als gevaarlijk bestempeld.

Daarnaast heeft TNO uitgerekend dat elektrisch vervoer altijd minder CO2 uitstoot veroorzaakt, ook al laad je de accu's op met elektriciteit uit kolencentrales. Groene energie is wat dat betreft uiteraard beter.

Hiernaast vind je een overzicht van de merken, die louter elektrische scooters maken. Bij deze merken vind je een verwijzing naar de verkoopadressen. Verder staan de dealers vermeld, die gespecialiseerd zijn in elektrische scooters.

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria