Mooi door rust en eenvoud

Mooi door rust en eenvoud

Je lichaam als spreekbuis
Het buitenste deel van mijn rechterwenkbrauw wordt weer dun. Een halfjaar geleden was het na behandeling van een schildklierprobleem eindelijk weer een mooi gevulde boog. Ook heb ik weer last van ontsierende vochtophopingen en donkere kringen onder mijn ogen, die niet meer verdwijnen na een paar nachten goed slapen. Greep ik vroeger zonder verder na te denken naar instant cosmeticaproducten om deze onvolkomenheden te verdoezelen - een ultradekkende concealer en wenkbrauwstift - nu weet ik dat mijn lichaam me iets probeert te zeggen. Het geeft signalen dat er weer iets uit balans is en dat ik het rustiger aan moet doen. De Slow Movement heeft mij tot nieuwe inzichten gebracht.

Gezonde schoonheid
Slow is een positieve beweging van mensen die langzamer en bewuster willen leven. Zij realiseren zich hoeveel impact de westerse levensstijl heeft op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid, en op de samenleving en het milieu. Het begon ooit met Slow Food, maar gepassioneerde Slow denkers houden zich met steeds meer aspecten van het leven bezig: schoonheid, mode, wonen, ouderschap, familie en vriendschap.
Slow Beauty richt zich op schoonheid die van binnenuit komt. Als je fysiek en mentaal gezond bent, kun je dat aan de buitenkant zien, is het idee. Dan straal je natuurlijke schoonheid uit en hoef je ook niet zoveel te verdoezelen. Dan kun je gewoon genieten van je dagelijkse verzorgingsritueel.

Slow beauty producten
De Slow beauty beweging pleit voor simpele, zuivere verzorgingsproducten, die met respect voor mens & milieu zijn geproduceerd en onze gezondheid ten goede komen. Denk aan 100% biologische, koudgeperste, plantaardige olie of gelijksoortige boter. Die kun je zowel voor je lichaam, als je gezicht, als je haar gebruiken (zie kolom hiernaast). Door voor deze multi-inzetbare producten te kiezen, verminder je ook het aantal flesjes in je badkamer en dus jouw aandeel op de afvalberg.
Maar dat is niet het enige voordeel van make-up producten, die vrij zijn van schadelijke stoffen. Je kunt er ook minder mee verdoezelen. Ze hebben over het algemeen minder dekkingskracht. Dus zit er niets anders op dan je imperfecties accepteren en de signalen van je lichaam serieus nemen. Uiteindelijk geeft dat rust en daar word je dan weer mooi van.

Tot een volgende keer
Marloes van Capellen


Marloes' mening over mooi

Marloes van Cappellen is oprichtster van Visagist op de fiets, een duurzaam beautyconcept. Haar werkterrein is Den Haag, waar ze bestellingen per fiets bezorgt of langskomt voor advies. Ook online helpt ze mensen bij hun keuze voor cosmetica. Bij haar zoektocht naar goede producten, komt haar journalistieke achtergrond van pas. Ze vertelt graag het verhaal achter het merk en screent ingrediëntenlijsten met een zeer kritisch oog.

Marloes zal in de Goede Gids met enige regelmaat haar mening geven over huidverzorging en cosmetica.


Marloes' keuzes

Marloes heeft na grondig onderzoek een reeks cosmetica producten geselecteerd, die ze verkoopt in haar webwinkel. Ze vindt het lastig om ze hier aan te raden maar op verzoek van de Goede Gids doet ze dat wel. Het zijn dus slechts voorbeelden. Andere merken verkopen gelijksoortige producten; let alleen dan op de ingrediëntenlijst: hoe minder des te beter en bij voorkeur biologisch.

Karitéboter
De vetzuren in koudgeperste karitéboter zijn vrijwel identiek aan die van onze talgklieren. Daarom reageert zelfs de meest gevoelige huid er goed op!

Camelina-olie
Koudgeperste Camelina-olie is perfect voor de zeer gevoelige huid. Het beschermt de cellen van de opperhuid en kalmeert roodheid en irritaties.

Calendula balsem
Calendula balsem is veelzijdig. Je kunt 'm goed smeren op droge plekjes als ellebogen, nagelriemen en hielen. Ook te gebruiken als gezichtsreiniger of lippenbalsem!

Profiteren van eerlijke korting? Kijk hier!
< terug

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria