Over de Goede Gids

Herken je dit: een mooie tas maakt mij nog blijer als de maakster een fair loon krijgt. Het liefst eet ik in een restaurant, dat kookt met biologische ingrediënten. En ook al is het wat duurder, toch kies ik graag voor groene stroom...
Producten, die goed zijn voor mens, dier en onze aarde (en mezelf niet te vergeten) hebben bij mij een streepje voor. Daarom speur ik naar bedrijven, die deze producten maken. Ik noem ze Goede bedrijven en aan de hand van duidelijke criteria verzamel ik ze (mét wat ze verkopen) in de Goede Gids.

Goede informatie
Niet alleen verzamel ik bedrijven maar ook relevante informatie. Over het wat en hoe van eerlijke mode, natuurlijke cosmetica of gezonde voeding. Of ben je juist benieuwd naar duurzaam wonen of klimaatneutrale vakanties? Je leest het allemaal in mijn blogs of die van collega-journalisten.

Kortom, wil je, net als ik, met je aankopen bijdragen aan het welzijn van mens, dier en onze aarde (en jezelf), dan helpt de Goede Gids je daarbij.

Goede klanten
Dit is de ene kant van het verhaal. Jij bent de andere kant. Want ook jouw inbreng is onmisbaar. Meld je daarom aan als Goede klant. Dan kun je via je account je mening geven over bestaande Goede bedrijven en nieuwe tippen. Maar ook kun je ander goed nieuws delen. Zo bouwen we samen een bijzonder platform, dat de wereld een beetje beter maakt. Doe je mee? Welkom!

Annemarie de Raadt

De tas op de homepage is van Smateria, een Italiaans merk dat van gebruikte materialen, zoals visnetten, trendy tassen laat maken door vrouwen in Cambodja. Zij kunnen daarmee voor zichzelf en hun gezin een goed bestaan opbouwen. Zo worden ze doorbetaald tijdens zwangerschapsverlof, beschikt de fabriek over een crèche en zijn de arbeidsomstandigheden naar behoren.Volg ons op Facebook!

Gemaakt door...

Het Team
De Goede Gids is een initiatief van Annemarie de Raadt en door haar opgezet met de onmisbare expertise van Edwin van VorminStijl, die de website en de zoekfunctie heeft ontwikkeld.
Daarnaast hebben Pam, Max en Shannon enorm geholpen bij het verzamelen en controleren van de vele gegevens.
Marieke Veldema en Lotte Gerritse hebben een groot aantal artikelen geschreven en last but not least heeft Maurits Groen zich aan de Goede Gids verbonden als ambassadeur!


Edwin Meinster
Annemarie de Raadt
Shannon
Pam
Max
Lotte Gerritse
Marieke Veldema
Maurits
< terug

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria