Beyoncé tipt haar vega favoriet

Beyoncé tipt haar vega favoriet

Tientallen Grammy's, miljoenen platen, talloze films; Beyoncé behoort tot de absolute wereldsterren en zoals het wereldsterren betaamt, zet ze haar naam in voor vele goede doelen: hulp aan slachtoffers van Katrina of in Haïti. Haar politieke statements over bijvoorbeeld homo- of vrouwenrechten zijn ook glashelder. Minder bekend zijn haar investeringen in bijzondere bedrijven, die ieder op hun eigen wijze iets goeds willen bewerkstelligen. Zoals WTRML Wtr, een bedrijf dat misvormde watermeloenen opkoopt om er sap en veevoer van te maken. Zo worden er jaarlijks ruim 360 miljoen imperfecte watermeloenen van de vernietiging gered.

Vandaar dat haar vega favoriet een recept met watermeloen is. Zeker voor de zomer een toprecept. We geven direct toe: ze heeft ons dit niet zelf verteld maar het recept is er niet minder lekker door.

Watermeloensalade:
1 kleine watermeloen
1 pakje feta
1 bakje zwarte olijven
1 rode ui
muntblaadjes
goede olijfolie en peper naar smaak

Halveer de watermeloen en lepel het vruchtvlees er uit. Snij dit en de feta in blokjes. Snij de rode ui in dunne ringen, de muntblaadjes in reepjes en halveer de olijven. Meng alles voorzichtig in een kom. Voeg de olijfolie en peper toe. Vul de watermeloen met salade en serveer direct.


Nieuwe luxe

Het zal gevoeglijk wel bekend zijn dat vlees niet zo goed is. Niet zo goed voor je eigen gezondheid, niet voor het milieu en last but not least vooral niet voor de dieren zelf.

Woensdag gehaktdag
Toch eten we het graag; we vinden vlees lekker en het zou noodzakelijke voedingsstoffen bevatten. De reden dat we zo graag vlees eten, heeft ook te maken met een gevoel van luxe. Was je vroeger arm dan at je aardappels tot in den treure. Alleen de rijken konden zich vlees permitteren, totdat woensdag opeens gehakt dag werd.
Ook zie je in landen, waar mensen welvarender worden zoals China en Indië de vraag naar vlees evenredig toenemen. Rijst is voor arme sloebers.

Uit de gratie
Maar vlees wordt steeds goedkoper door de bio-industrie en je merkt dat de luxe er steeds meer vanaf valt. Zeker door alle negatieve berichten over preventieve antibiotica, dierenmishandeling, mestoverschotten etc raakt het behoorlijk uit de gratie. Het zou best kunnen dat op den duur plantaardig voedsel het nieuwe luxe eten wordt.

3 makkelijke stappen

Ben je er nog niet aan toe om vlees volledig in de ban te doen, dan zijn er 3 makkelijke stappen, die op weg helpen en direct al heel veel zoden aan de dijk zetten:

1) Kiezen voor biologisch vlees
2) Kiezen voor wit vlees (kip) i.p.v. rood (rund, varken)
3) Eén dag in de week geen vlees

Ter inspiratie van dat laatste vind je hier elke week een nieuwe vega-favoriet.

Eerdere vega favorieten van bijvoorbeeld 3FM dj Eva Koreman en acteur Huub Stapel lees je hier

Profiteren van eerlijke korting? Kijk hier!
< terug

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria