Boeken om jezelf en de wereld te koesteren

Boeken om jezelf en de wereld te koesteren

Verbeter de wereld, begin bij jezelf . Het is een bekende kreet en doorgaans bedoeld als aansporing om vooral heel erg goed voor anderen in de weer te gaan. Wij denken dat je 'm ook heel anders kunt uitleggen, namelijk: zorg eerst goed voor jezelf. Dat klinkt egocentrisch maar dat is toch zeker niet het geval. Het is net als bij de veiligheidsinstructie in het vliegtuig: 'zorg eerst dat u zelf kunt ademen, voordat u anderen aan een zuurstofmasker helpt.'

Een yogadocent zei eens: 'yoga doe je niet alleen voor jezelf, yoga doe je ook voor de wereld om je heen'. Medewerkers achter de kassa hebben een betere dag als wij hen, na 20 minuten wachten in de drukste rij, een warme glimlach schenken. En dat goede gevoel stralen zij ook weer uit op anderen. Het is natuurlijk een klein voorbeeld, maar als je het doortrekt wordt het principe duidelijk: heb jezelf een fijn leven, dan gun je dat anderen ook. In het kader van de komende Boekenweek zochten én vonden we 5 verrassende boeken om goed voor jezelf te zorgen om daarmee de wereld een beetje mooier te kleuren.

Onze 5 aanraders

Onze 5 aanraders1- Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt
auteur: Haemin Sunim - uitgeverij: Boekerij
Niet zo gehaast! Als jij rustig bent, zal de wereld om je heen ook rustig worden. Dit boekje bevat mooie woorden van zenboeddhist Heamin Sunim, die benadrukt om vergevingsgezind en mild voor jezelf te zijn. Kleurrijke illustraties brengen rust en sporen je aan om om je heen te kijken. Dit boekje is een bestseller in Korea, €15

2 - Ikigai
auteur: Francesc Miralles en Héctor García - uitgever: Boekerij
De basis van geluk en de zin van het leven lijkt een eeuwige zoektocht. Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven. De auteurs gingen op het Japanse eiland Okinawa, waar opmerkelijk veel actieve en gelukkige 100-jarigen wonen, op zoek naar dat geheim en geven de sleutel tot anti-aging, €15.

3 - Het geheim van mijn vader
auteur: Hans Peter Roel - uitgeverij: N.e.x.t Company
Deze aangrijpende, spirituele roman wijst de ons en de hoofdrolspeler de weg hoe wij de wereld kunnen redden van de ondergang. Dit boek is een eyeopener om ons te wijzen op welke manier wij als mensheid bezig zijn de aarde en ons zelf te vernietigen, €16,95.

4 - De zeven wetten van de liefde
auteur: Corine Coole - uitgeverij: Prometheus
Het klinkt als grootspraak, maar we geloven er toch heilig in: liefde voor jezelf, voor je omgeving en voor anderen is het fundament van je bestaan. In dit boek vertelt Liefdestroubadoer Corine Coole wat de kenmerken zijn van een grote liefde en over welke eigenschappen je moet beschikken om jouw liefde in stand te kunnen houden, €19,99, e-book €11,99.

5- Het verhaal van je leven
auteur: Mieke Bouma - uitgeverij: Balans
We zijn allemaal de held of heldin in ons eigen verhaal. Maar onbewust sluipen er patronen, gedachten, angsten en aannamens in. Hoe herkennen en erkennen we die en hoe gaan we om met die ingesleten, persoonlijke werkelijkheid? Want wat we onszelf vertellen, is bepalend voor hoe we het leven ervaren.

Marieke Veldema
Door: Marieke Veldema

Gratis koesteren

Koop je deze boeken deze week in de boekhandel of via het internet dan ontvang je het mooie Boekenweekboek van Griet Op de Beeck, getiteld Gezien de feiten. Heb je wat meer geduld: we kunnen ook van elke titel een aantal exemplaren weggeven. In je ACCOUNT lees je hoe je daarvoor in aanmerking kunt komen. Nog geen Goede klant? Klik dan HIER.

Positief geluid

Wie dacht dat Nederlanders de grootste mopperaars zijn? Wij kregen toch een prettige glimlach van enthousiaste TedTalk van semi Amerikaanse Britt de Visser. Een positief geluid uit een andere hoek als negatieve gedachten gaan regeren!
Mooi hoor... de natuur!
Als we dit filmpje zien, weten wij direct weer waar we dit allemaal voor doen.
Profiteren van eerlijke korting? Kijk hier!
< terug

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria