Over de Goede Gids

Goed geselecteerd
Hoe vaak ben je wel niet klant bij een bedrijf? Of je nu boodschappen doet, een paar sokken koopt, een nieuwe droger aanschaft, een terrasje pikt of met vakantie gaat. Je bent klant bij talloze bedrijven. Vind je het dan - net als wij - belangrijk dat deze bedrijven goed omgaan met mens, dier en aarde (én met jou niet te vergeten)? We hebben de Goede Gids opgezet om deze bedrijven te vinden.

We hebben strenge criteria opgesteld, waar een bedrijf aan moet voldoen. Vervolgens zijn we gaan selecteren. Duizenden bedrijven zijn onder de loep genomen. Ook hebben we geïnventariseerd wat ze te bieden hebben. En nu kun je via de Goede Gids praktisch elk artikel of dienst vinden, die elk op hun eigen manier bijdragen aan het welzijn van mens, dier en aarde!
Zoek je een bepaald artikel, dan toont een handige bedrijvenlijst welk merk of (web)winkel het verkoopt. Ook goede horeca en dienstverleners vind je makkelijk via de Goede Gids, vooral via Goed in de buurt

Ben je geïnteresseerd in eerlijke mode, natuurlijke cosmetica en gezonde voeding? Of ben je juist benieuwd naar duurzaam wonen of faire vakanties? Je leest er over op onze redactionele pagina's. Met daarbij mooie interviews, handige achtergrondinformatie en vermakelijke verhalen van onze bloggers.

Gegarandeerd een
onafhankelijke beoordeling

Om onze objectiviteit te bewaken betalen bedrijven niet voor vermelding in de Goede Gids en kan er door hen ook niet geadverteerd worden. Heeft een bedrijf iets interessants te melden dan berichten we daarover op onze redactionele pagina's zonder diens inmenging. Daarom kun je erop vertrouwen dat elk vermeld bedrijf het ook daadwerkelijk goed doet.
Verder doen we niet aan ongevraagde reclame en die hoogst irritante tracking cookies. Zo word je niet nog dagen achtervolgd door mode-advertenties omdat je bij ons iets las over t-shirts.

Goede klanten
De Goede Gids wordt dus niet betaald door bedrijven maar mogelijk gemaakt door Goede klanten met wellicht de leukste vorm van crowdfunding. Voor € 10 per jaar financier je de Goede Gids en als dank ontvang je een veelvoud aan rendement door de Goede klanten passe-partout. Want wij vragen wel aan Goede bedrijven om aan jou speciaal voordeel te geven.
Met jouw bijdrage (en co-financiers) kunnen wij de gids up to date houden en uitbreiden, het liefst ook naar andere landen! Zelf kun je bedrijven en producten, die jou bevallen tippen aan andere bezoekers.

Zo wordt 'goed' hopelijk gemeengoed: dé manier om de wereld beter te maken.

Ga je ook voor goed?
Het Team van de Goede Gids

Volg ons op Facebook!

Gemaakt door...

Het Team
De Goede Gids is een initiatief van Annemarie de Raadt en door haar opgezet met de onmisbare expertise van Edwin van VorminStijl, die de website en de zoekfunctie heeft ontwikkeld.
Daarnaast helpen Pam, Max en Shannon - als hun studie het toelaat - met het continue verzamelen en controleren van de vele gegevens.
Marieke Veldema en Lotte Gerritse schrijven veel van de artikelen en nemen de sociale media voor hun rekening. Last but not least heeft Maurits Groen zich aan de Goede Gids verbonden als ambassadeur!

Hier lees je over de gedachte achter de Goede Gids.


Edwin Meinster
Annemarie de Raadt
Shannon
Pam
Max
Lotte Gerritse
Marieke Veldema
Maurits
< terug

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria
Copyright | Disclaimer | Algemene voorwaarden