Over de Goede Gids

Goed geselecteerd
Geef je om mens, dier en aarde (en jezelf niet te vergeten)? Uiteraard, zal je zeggen. Maar hoe geef je daar dan handen en voeten aan? Ik wist het niet en daarom ging ik op onderzoek uit. Ik wilde weten welke kledingmerken niet aan uitbuiting doen, welke schoenen zonder gif geproduceerd worden maar ook welke restaurant - net als ik - geen plofkip in de pan stopt. Zo kun je bij alles wat je doet - of laat - een keuze maken tussen goed en (veel) minder goed. En ook al zijn het hele kleine goede daden, elke is er één. Maar dat niet alleen: we zijn met velen en vele goede keuzes maken wel degelijk het verschil.

Gegarandeerd een onafhankelijke beoordeling

Daarom heb ik de uitkomst van mijn immense speurtocht gegoten in een gids, de Goede Gids. Hij is gevuld met Goede bedrijven en geeft een inventarisatie van ieders assortiment. Je kunt dus zo via de Goede Gids praktisch elk artikel of dienst vinden, die elk op eigen wijze bijdragen aan het welzijn van mens, dier en aarde! Om objectiviteit te bewaken, betalen bedrijven niet voor vermelding in de Goede Gids. Daarom kun je erop vertrouwen dat elk opgenomen bedrijf het ook daadwerkelijk goed doet.

Inspiratie
Ook verzamel ik informatie, samen met andere geïnteresseerde journalisten over het hoe en waarom van eerlijke mode, natuurlijke cosmetica of gezonde voeding. Of ben je juist benieuwd naar duurzaam wonen of faire vakanties? Op onze redactionele pagina's vind je inspirerende blogs, video's en achtergrondartikelen.

Goede klanten
Dit is de ene kant van het verhaal. Jij bent de andere kant. Want ook jouw inbreng is onmisbaar.
Meld je daarom aan als Goede klant. Dan kun je via je account je mening geven over bestaande Goede bedrijven en nieuwe tippen. Maar ook kun je jouw ideeën en suggesties over duurzaamheid delen met andere bezoekers. Zo creëren we samen een bijzonder platform, waardoor alles wat goed is zal groeien. Doe je mee?

Namens het Team van de Goede Gids
Annemarie de Raadt

Volg ons op Facebook!

Gemaakt door...

Het Team
De Goede Gids is een initiatief van Annemarie de Raadt en door haar opgezet met de onmisbare expertise van Edwin van VorminStijl, die de website en de zoekfunctie heeft ontwikkeld.
Daarnaast helpen Pam, Max en Shannon - als hun studie het toelaat - met het continue verzamelen en controleren van de vele gegevens.
Marieke Veldema en Lotte Gerritse schrijven veel van de artikelen en nemen de sociale media voor hun rekening. Last but not least heeft Maurits Groen zich aan de Goede Gids verbonden als ambassadeur!

Hier lees je over de gedachte achter de Goede Gids.


Edwin Meinster
Annemarie de Raadt
Shannon
Pam
Max
Lotte Gerritse
Marieke Veldema
Maurits
< terug

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria