Goed uit eten & drinken

Je wordt als horecabedrijf niet zo maar een Goed bedrijf. Met een paar vega-keuzes of fair trade koffie kom je er niet, want de duurzame mogelijkheden zijn wat betreft eten & drinken onmetelijk en daarom eigenlijk vanzelfsprekend.

Goede horeca werkt - waar van toepassing - voornamelijk met diervriendelijke, biologische en fair trade ingrediënten (minimaal 75%) en men vermeldt dit op de eigen site. Zij krijgen dan de desbetreffende icoontjes mee. Werken ze met 100% biologische ingrediënten dan kunnen ze daar speciaal op gevonden worden.

Als een bedrijf een 'goed ondernemen' icoontje heeft, dan heeft het een minimale duurzaamheidsscore van 75%. Dit geeft aan dat men vooral werkt met seizoens- en streekgebonden ingrediënten, die bij voorkeur diervriendelijk en biologisch zijn. Daarnaast serveert men kraanwater.

Je kunt zoeken op 100%
vegetarisch of biologisch

In een Goed restaurant zijn de vegetarische keuzes van hetzelfde culinaire niveau als de overige menu's. Wil je 100% vegetarisch zoek dan op 'restaurant vegetarisch'.

Klantwaardering en menuprijs
Uiteraard wil je ook weten waar je lekker kunt eten. We hebben daarom van alle Goede Gids eetgelegenheden het gemiddelde waarderingscijfer berekend van de 3 vergelijkingssites, waar een restaurant de meeste recensies heeft (doorgaans Iens, TripAdvisor en Eet.nu). Je vindt dit cijfer bij Extra informatie. Leuk om te melden is dat het overgrote deel van de Goede restaurants ook heel erg lekker kookt!
Daarnaast vind je de gemiddelde menuprijs. Deze prijs wordt door de restaurants gegeven.

Wil je graag laten weten wat je van een restaurant vindt: wordt dan Goede klant en je kunt alle adresjes die jou bevallen tippen aan andere bezoekers van de Goede Gids.

Goede restaurants
Profiteren van eerlijke korting? Kijk hier!
< terug

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria