Goed uit eten & drinken
Je wordt als horecabedrijf niet zo maar een Goed bedrijf. Met een paar vega-keuzes of fair trade koffie kom je er niet, want de duurzame mogelijkheden zijn wat betreft eten & drinken onmetelijk en daarom eigenlijk vanzelfsprekend.
Goede horeca werkt - waar van toepassing - voornamelijk met diervriendelijke, biologische en fair trade ingrediënten (minimaal 75%) en men vermeldt dit op de eigen site. Zij krijgen dan de desbetreffende icoontjes mee. Werken ze met
100% biologische ingrediënten dan kunnen ze daar speciaal op gevonden worden.
Als een bedrijf een 'goed ondernemen' icoontje heeft, dan heeft het een minimale duurzaamheidsscore van 75%. Dit geeft aan dat men vooral werkt met seizoens- en streekgebonden ingrediënten, die bij voorkeur diervriendelijk en biologisch zijn. Daarnaast serveert men kraanwater.
Je kunt zoeken op 100%
vegetarisch of biologisch
In een Goed restaurant zijn de vegetarische keuzes van hetzelfde culinaire niveau als de overige menu's. Wil je 100% vegetarisch zoek dan op
'restaurant vegetarisch'.
Klantwaardering en menuprijsUiteraard wil je ook weten waar je lekker kunt eten. We hebben daarom van alle Goede Gids eetgelegenheden het gemiddelde waarderingscijfer berekend van de 3 vergelijkingssites, waar een restaurant de meeste recensies heeft (doorgaans Iens, TripAdvisor en Eet.nu). Je vindt dit cijfer bij Extra informatie. Leuk om te melden is dat het overgrote deel van de Goede restaurants ook heel erg lekker kookt!
Daarnaast vind je de gemiddelde menuprijs. Deze prijs wordt door de restaurants gegeven.
Wil je graag laten weten wat je van een restaurant vindt: wordt dan
Goede klant en je kunt alle adresjes die jou bevallen tippen aan andere bezoekers van de Goede Gids.
Goede restaurants