Zeven suggesties om er een heel goed jaar van te maken

Het leukste van een jaarwisseling is volgens ons de mogelijkheid om een nieuwe start te maken. Je kunt achterlaten waar je ontevreden over bent en vol frisse moed jezelf voornemen het in het komende jaar allemaal beter te gaan doen. Helaas zijn goede voornemens vaak ook weer zo vergeten. Tenzij... ze geen moeite kosten en ze toch heel veel opleveren. Wij geven je een aantal inspirerende suggesties.

De mooiste suggestie

De mooiste suggestieWil je van 2019 een echt goed jaar maken, zet dan 'geven' bovenaan je lijstje van goede voornemens. Het wordt nog wel eens vergeten maar met een kleine inspanning sorteer je toch een groots effect: je maakt de ontvanger blij, je maakt jezelf blij en je geeft omstanders het gevoel dat het nog niet zo slecht gesteld is met de wereld.

Je gift hoeft zeker niet materieel te zijn. Het kan je aandacht zijn door te luisteren naar de verhalen van je oma; het kan je tijd zijn door je collega te helpen met verhuizen of je glimlach samen met een groet aan een wildvreemde. Als iedereen zou beseffen dat geven veel gelukkiger maakt dan nemen; hoe mooi zou de wereld er dan uitzien?

De makkelijkste suggestie

De makkelijkste suggestieVan een heel andere orde, maar net zo makkelijk uit te voeren én met net zo'n groots effect is overstappen op echte groene stroom! HIER lees je wat echte groene stroom precies inhoudt.

Volgens 98% van de relevante wetenschappers, is klimaatverandering de grootste bedreiging van de aarde en alles wat er op leeft. Gelukkig heb je met je overstap naar groene energie al 30% van je bijdrage aan deze ramp opgelost. Want zoveel minder CO2 zal je produceren. Één mailtje of één telefoontje naar een energieleveranciers, die pure groene energie levert en het wordt allemaal voor je geregeld.

De net zo goede suggestie

De net zo goede suggestieIn één adem door kun je ook overstappen naar een andere bank en verzekeringsmaatschappij. Of je nu spaart, belegt, een verzekering of hypotheek afsluit; elke euro maakt een euro verschil. Er zijn namelijk nog steeds financiële instellingen, die met jouw geld investeren in de wapenindustrie, in kolencentrales of bioindustrie of veel geld uitkeren aan bonussen dan wel belasting vermijden.

Een simpele overstap zorgt voor een dubbel effect. Kies je voor een goede bank en verzekeraar, dan worden er juist mooie dingen gedaan met het geld, dat ze voor jou beheren: investeringen in duurzame bedrijven, microkrediet, schone energie etc. Welke het zijn? Kijk op eerlijkegeldwijzer.nl.

De gezondste suggestie

De gezondste suggestieNa al het 'zondigen' met de feestdagen is gezond eten vast een voornemen dat hoog op je lijstje staat. Niet snoepen of snaaien maar drie keer per dag een gezonde maaltijd met veel groente, weinig vlees en als tussendoortje het liefst wat fruit of noten.

Als je dan toch zo goed bezig bent, is de keuze voor biologisch dan ook niet een hele logische? Want als je voor gezond gaat, waarom dan nog kiezen voor producten met bestrijdingsmiddelen, synthetische conserveringsmiddelen en andere dubieuze toevoegingen? Bij biologisch vaart iedereen wel: jijzelf, het milieu, de dieren en de boeren, dus ook deze suggestie heeft een veelzijdig effect. En de stap naar biologisch is nu makkelijk te maken want als Goede klant kun je via je account gratis de voordeelpas van EkoPlaza aanvragen.

De meest lucratieve suggestie

De meest lucratieve suggestieHet is een mooie bezigheid voor de eerst komende koude zondagmiddag in januari: een ontdekkingstocht door je huis naar ongebruikte spullen. Serviesgoed, waar je nooit van eet, kleren of schoenen, die je niet meer draagt. Speelgoed, gereedschap, linnengoed idem dito. Cadeautjes, die je ooit gekregen hebt, zonder dat je er om vroeg. Spullen, spullen, spullen, we komen om in de spullen.

De meest lucratieve suggestie voor het nieuwe jaar is 'ontspullen'. Je houdt zeeën van tijd en geld over als je ophoudt met spullen verzamelen. Minder kopen, dus. Wat je hebt, kun je gaan delen en wat je mist, kun je voortaan heel makkelijk lenen via Peerby.com of soortgelijke initiatieven.

De nuttigste suggestie

De nuttigste suggestieMeer of weer gaan sporten is zeker ook een topper in het bekende lijstje. In januari zijn de sportscholen bomvol en overal loop je de joggers tegen het lijf. Maar al snel neemt die drukte weer af.
Zie je die bui bij jezelf ook hangen, zoek het dan eens in 'nuttig bewegen'; beweging, die past in je dagelijks leven. De nuttigste van nuttig bewegen is met de fiets naar je werk of naar de trein, die je naar je werk brengt.

De concurrentie met de auto kan de fiets makkelijk aan als je de tijd meeneemt, die je anders in de sportschool en in de files zou doorbrengen. Ook financieel vaar je er wel bij, om maar te zwijgen over je conditie én...het milieu.

De last but not least suggestie

De last but not least suggestieOnze laatste suggestie is eerder een oproep aan iedereen: laat boosheid en wantrouwen niet de boventoon voeren; komend jaar niet en vooral niet met de verkiezingen op 21 maart. Boosheid is een slechte raadgever en wantrouwen heeft nog nooit iets goeds opgeleverd. 98% van de mensen is oké en net zo goed als je met 2% kans op regen je paraplu thuislaat, kun je ook mensen met vertrouwen tegemoet treden, waar ze ook vandaan komen, wat hun huidskleur, geloof of gezindheid ook is.



Het Team van de Goede Gids wenst je een heel fijn, gezellig en gezond 2019!

Laten we hopen dat het voor alle mensen, alle dieren én onze aarde een goed jaar zal worden! Wij gaan ervoor. Doe je met ons mee?

Profiteren van eerlijke korting? Kijk hier!
< terug

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria