• Pagina

Resultaat op de kaartOntdek ook Goed in beeld

Energiezuinig ov

Openbaar vervoer is op zich al energiezuiniger dan individueel transport maar ook binnen het ov zie je verschillen. Trein en tram zijn top, maar er zijn ook steeds meer bussen die op het schonere (aard)gas rijden.

Moet je van A naar B met het ov dan kun je zelden kiezen voor het soort voertuig, waarin je rijdt. Met uitzondering van taxi's en die zijn er tegenwoordig ook in de elektrische variant.

Elektrisch vervoer is altijd beter dan op benzine of diesel aangedreven vervoer vanwege de uitlaatgassen, die bij elektrisch rijden ontbreken.
Ook van geluidslast is geen sprake meer, al wordt dat soms juist weer als gevaarlijk bestempeld.

Daarnaast heeft TNO uitgerekend dat elektrisch vervoer altijd minder CO2 uitstoot veroorzaakt, ook al laad je de accu's op met elektriciteit uit kolencentrales. Groene energie is wat dat betreft uiteraard beter.

In de Goede Gids vind je een overzicht van de taxibedrijven die louter gebruik maken van de fiets en/of van elektrisch of (aard)gas auto's. Het zijn er nog niet overmatig veel maar gebruik ervan stimuleert ook weer de groei.

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria