dd 2 - Blij met je stomerij

dd 2 - Blij met je stomerijHet beste voor het milieu én je kleding is om je kleren zo weinig mogelijk te wassen en aan de lijn te drogen. Maar soms is een stomerijbeurt onvermijdelijk. Chemisch reinigen is gelukkig lang zo slecht niet als de naam doet vrezen. Opmerkelijk genoeg is het volgens TNO zelfs energiezuiniger en milieuvriendelijker dan thuis wassen. Het meest gebruikte reinigingsmiddel PER komt bij zorgvuldig gebruik amper vrij. Het wordt opgevangen en voor 98 procent hergebruikt. Check wel of je stomerij een NETEX milieucertificaat heeft; dan stomen ze daar zeker goed. Adressen vind je via de QR-code.

goed voor:
effect
(wat mij betreft):
uitvoerbaarheid (wat mij betreft):


Infobron: TNO, Trouw, NETEX
Beeldcredit: Artica


QR code: ja

Annemarie de Raadt
Door: Annemarie de Raadt

366 duurzame daden

Duurzaam is het sleutelwoord van deze tijd. Omdat we maar één aarde hebben, die nog wel even mee moet. Bovendien staat duurzaam ook voor gezond leven en eerlijk delen. Dus alleen maar positief.

Maar 'hoe doe ik eigenlijk duurzaam?' En 'wat hebben mijn inspanningen voor zin? Als deze vragen - net als bij mij - ook bij jou opkomen, dan ben je hier op de goede plek.

Je vindt hier elke dag een duurzame actie, die ik test op uitvoerbaarheid en effect. Bij elkaar 366: een heel jaar lang! Doe je mee?

_______________________________

advertentie

Profiteren van eerlijke korting? Kijk hier!
< terug
Dit interesseert je wellicht ook

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria