Resultaat op de kaartOntdek ook Goed in beeld

Goed eten & drinken

Wat is goed eten & drinken volgens de criteria van de Goede Gids? Biologisch is geen strikte voorwaarde om als 'goed' gekwalificeerd te worden maar het komt er wel vaak op neer. Het zijn producten zonder synthetische toevoegingen, vrij van genetische modificatie, chemische bestrijdingsmiddelen en/of kunstmest. Zie verder 'Goed voor de aarde2'.

Zo zijn vrijwel alle dranken, die je vindt via de Goede Gids gemaakt van biologische ingrediënten. Hetzelfde geldt voor het meeste voedsel. Uitzondering op de regel is wilde vis (altijd duurzaam gevangen volgens de viswijzer) en producten van gehouden dieren, waarbij 2 sterren van de Dierenbescherming de minimale eis is. Zie verder 'Goed voor dieren'.

Alle biologische producten zijn ook nog eens 'Goed voor jezelf'.

Een bedrijf kan ook opgenomen worden in de Goede Gids omdat het op een ander gebied een positieve bijdrage levert. Bijvoorbeeld omdat het 'Goed onderneemt' of omdat het zowel lokaal produceert als afzet = miniem transport.

Producten van 100% natuurlijke ingrediënten (zonder synthetische toevoegingen) zijn voor levensmiddelen alleen goed genoeg als er geen kunst- mest en/of chemische bestrijdings- middelen zijn gebruikt bij de teelt (in feite biologisch maar dan zonder officieel keurmerk).

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria