De inspiratie van Miss Green

De inspiratie van Miss GreenMaaike Groen is Miss Green (what's in a name) en Miss Green is een modelabel van tijdloze basics, aangevuld met trendy items. Maaike startte klein met alleen een webwinkel, nu is haar kleding verkrijgbaar in honderden winkels in binnen- en buitenland.

Miss Green wil 'groene mode voor de massa' maken. Dus duurzaam voor zoveel mogelijk mensen. Bijt dat elkaar niet?
Maaike: "Nee, dat vind ik niet. Op dit moment wordt 95% van onze collectie hartstikke, maar dan ook hartstikke duurzaam en fair geproduceerd: de mensen die onze kleding maken, verdienen een eerlijk salaris en werken onder goede arbeidsomstandigheden. We produceren alleen in Europese en Indiase ateliers met een GOTS-certificaat, wat betekent dat ze schoon produceren. Tijdens het productieproces worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt en zijn de stoffen zoveel mogelijk biologisch. We zijn in ons bestaan nog nooit zo duurzaam geweest! Juist nu we groter zijn. Het is mooi om te zien dat het kan."

Je vraagt je dan af waarom niet elk modemerk het zo doet?
"Het is lastiger om te ontwerpen als je de ontwerpen ook duurzaam wilt uitvoeren. Ik zeg weleens: duurzaam ontwerpen is ontwerpen met één hand op je rug. Het is een heel gepuzzel om ervoor te zorgen dat de structuren van stoffen kloppen, net als de prints en de kleuren. Om dat allemaal zo duurzaam mogelijk te combineren, dat vraagt een hoop creativiteit."

Waardoor laat jij je inspireren bij het ontwerpen van de kleding voor Miss Green?
"We werken met thema's. Die zijn vaak maatschappelijk en die vertalen we dan in mode. Afgelopen seizoen was dat bijvoorbeeld 'Turkish Delight'. Wij laten veel produceren in Turkije en zien daar zoveel positiefs: de rijkdom van de cultuur, het lekkere eten, de muziek. We hebben ook een band met de mensen daar. Zo ontzettend jammer dat Turkije nu vaak negatief in het nieuws komt, daar wilden we dus iets tegenover stellen."

Mode met een statement?
"Soms, niet altijd. Het thema voor komend seizoen is 'Earthly Delight', dat is puur een antwoord op een tendens, die ik waarneem. De mode wordt de komende tijd weer kleuriger, uitbundiger ook. Het positivisme komt weer terug. Nee, de wereld is echt niet opeens mooi en goed. Maar ondanks alles hebben mensen meer vertrouwen: in de economie en in elkaar. Dat vertaal ik in mijn collectie met veel natuurprints en de kleuren van edelstenen."

Marieke Veldema
Door: Marieke Veldema

Drie ontwerpers,
één gedachte

Alinda van Teeckelenburgh, Maaike Groen en Joline Jolink: drie Nederlandse ontwerpers. Alle drie willen ze duurzame mode creëren, die voor iedereen bereikbaar is. Ze doen het elk op hun eigen wijze. Joline door het klein te houden, Maaike juist door het groots aan te pakken en Alinda door classic trendy als wapen in te zetten. Laat je inspireren door deze creatieve dames.

Meer zien?

Miss Green is te koop via haar eigen webwinkel en verder via diverse verkooppunten.

Cadeau voor Goede klanten
Goede klanten ontvangen een cadeaubon van € 12,50 om vrij te besteden in de webwinkel van Miss Green! Nog geen Goede klant? Klik dan HIER.

Meer zien?
Profiteren van eerlijke korting? Kijk hier!
< terug
Dit interesseert je wellicht ook

Volg ons op

Goed is...

De Goede Gids toont de gegevens én het assortiment van (web)winkels, merken, horeca en dienstverleners, die goede producten of diensten bieden. En met 'goed' bedoelen we: goed voor het welzijn van mens, dier en onze aarde. Maar hoe beoordelen we goed precies? Hier lees je de criteria

Goed voor de aarde

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor onze aarde. Het zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met energieverbruik, klimaat-neutraal geproduceerd zijn en/of 100% biologisch afbreekbaar zijn. Hier lees je de criteria

Goed voor mensen

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn goed voor de mensen, die deze producten maken. Zoals producten die rekening houden met mensenrechten of fairtrade gecertificeerd zijn. Daarnaast zijn er ook producten die specifiek goed zijn voor jouw welzijn.
Hier lees je de criteria

Goed voor dieren

De aankopen, die je doet bij bedrijven uit de Goede Gids zijn gunstig voor dieren. Goed voor dieren zijn bijvoorbeeld producten of diensten die rekening houden met behoud van soorten, diervriendelijk tot stand komen en/of uit de biologische veehouderij komen. Hier lees je de criteria